Squashkage med flødeglasur

24. marts 2015 af Trine

Bloggen har stået stille i nogle uger. Vi har haft travlt og jeg måtte endda lige et smut på hospitalet med mistanke om blindtarmsbetændelse. Heldigvis slap jeg med skrækken og er hjemme igen, klar til at dele gode opskrifter med jer.

I næste uge er det påske og jeg glæder mig til fem dage fri. Jeg skal i sommerhus og slappe af og hygge mig med masser af god mad. En af de kager jeg vil nyde i ferien er denne fantastiske squashkage. Det er en af de mest svampede kager jeg nogensinde har bagt. Squashen og æblet i dejen gør kagen luftig og lækker og den har samtidig en vidunderlig krydret smag.

Squashkage med flødeglasur - opskrift fra Bageglad

Dejen til denne squashkage er rigtig nem at lave. Squash og æble rives groft på et rivejern. Derefter røres de våde ingredienser sammen med de tørre til en tyk dej. Det revne æble og squash røres i dejen så det er godt fordelt.

Dejen fordeles i en springform som bages i cirka 40 minutter. Imens røres flødeglasuren sammen til en tyk og lækker glasur. Den smøres på kagen når kagen er fuldstændig afkølet.

Squashkage dejBagt squashkageSquashkage glasurGlasur på squashkage

Lav eventuelt et mønster i glasuren – det holder formen hvis du stiller kagen i køleskabet med det samme bagefter.

Værsgo’ at sætte tænderne i en af de mest svampede og lækre kager du nogensinde kommer til at smage!

Squashkage med glasur

Squashkage med flødeglasur - opskrift fra Bageglad
5 fra 1 stemme
Udskriv

Squashkage med flødeglasur opskrift

Mængde: 8 personer

Ingredienser

Squashkage:

 • 3 æg
 • 2 1/2 dl rapsolie
 • 5 1/2 dl mel
 • 2 tsk bagepulver
 • 2 dl brun farin
 • 2 dl sukker
 • 1 tsk vanillesukker
 • 1/2 spsk kanel
 • 1 æble
 • 200 g squash

Fremgangsmåde

Squashkage:

 1. Skræl og riv æblet groft på et rivejern. Riv også squashen groft på rivejernet (med skræl).
 2. Pisk æggene sammen med olie i en skål. Rør mel, brun farin, sukker, vanillesukker og kanel sammen i en anden skål. Rør melblandingen sammen med æggeblandingen. Tilsæt revet æble og revet squash og rør langsomt rundt, så det fordeler sig.
 3. Hæld dejen til squashkagen i en smurt springform. Bag kagen ved 180 grader almindelig ovn i cirka 40 minutter. Prik i midten af kagen med en strikkepind - den er færdig når der ikke hænger noget dej ved.

Flødeglasur:

 1. Lav flødeglasuren som beskrevet i opskriften. Når kagen er kølet fuldstændig af smøres flødeglasuren ud på kagen i et jævnt lag. Stil kagen i køleskabet indtil glasuren er stivnet.

Opskriftsnoter

Opbevar squashkagen i køleskabet og tag den ud cirka en halv time før servering.

 

Share on Facebook87Pin on Pinterest212Tweet about this on TwitterEmail to someone

Om bloggen

Mette & Trine

Vi er to søstre fra København der på denne blog deler vores oplevelser med mad, kager og desserter. Mette er biolog med en særlig passion for kagedekoration. Trine er digital konsulent og elsker mere end alt andet at servere lækker mad og desserter for dem hun holder af. Læs mere

FÅ SENESTE OPSKRIFTER DIREKTE I DIN INBOX