Squashkage med flødeglasur

Share on Facebook87Pin on Pinterest101Tweet about this on TwitterEmail to someone

Bloggen har stået stille i nogle uger. Vi har haft travlt og jeg måtte endda lige et smut på hospitalet med mistanke om blindtarmsbetændelse. Heldigvis slap jeg med skrækken og er hjemme igen, klar til at dele gode opskrifter med jer.

I næste uge er det påske og jeg glæder mig til fem dage fri. Jeg skal i sommerhus og slappe af og hygge mig med masser af god mad. En af de kager jeg vil nyde i ferien er denne fantastiske squashkage. Det er en af de mest svampede kager jeg nogensinde har bagt. Squashen og æblet i dejen gør kagen luftig og lækker og den har samtidig en vidunderlig krydret smag.

Squashkage med flødeglasur fra Bageglad.dk

Dejen til denne squashkage er rigtig nem at lave. Squash og æble rives groft på et rivejern. Derefter røres de våde ingredienser sammen med de tørre til en tyk dej. Det revne æble og squash røres i dejen så det er godt fordelt.

Revet squashSquashkage dej

Dejen fordeles i en springform som bages i cirka 40 minutter. Imens røres flødeglasuren sammen til en tyk og lækker glasur. Den smøres på kagen når kagen er fuldstændig afkølet.

SquashkageSquashkageSquashkage

Lav eventuelt et mønster i glasuren – det holder formen hvis du stiller kagen i køleskabet med det samme bagefter.

Squashkage med flødeglasur fra Bageglad.dk

Værsgo’ at sætte tænderne i en af de mest svampede og lækre kager du nogensinde kommer til at smage!

Squashkage med flødeglasur fra Bageglad.dk

5.0 from 1 reviews
Squashkage med flødeglasur
Serves: 8 personer
 
Ingredients
Squashkage:
  • 3 æg
  • 2½ dl rapsolie
  • 5½ dl mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 dl brun farin
  • 2 dl sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • ½ spsk kanel
  • 1 æble
  • 200 g squash
Flødeglasur:
Instructions
Squashkage:
  1. Skræl og riv æblet groft på et rivejern. Riv også squashen groft på rivejernet (med skræl).
  2. Pisk æggene sammen med olie i en skål. Rør mel, brun farin, sukker, vanillesukker og kanel sammen i en anden skål. Rør melblandingen sammen med æggeblandingen. Tilsæt revet æble og revet squash og rør langsomt rundt, så det fordeler sig.
  3. Hæld dejen til squashkagen i en smurt springform. Bag kagen ved 180 grader almindelig ovn i cirka 40 minutter. Prik i midten af kagen med en strikkepind - den er færdig når der ikke hænger noget dej ved.
Flødeglasur:
  1. Lav flødeglasuren som beskrevet i opskriften. Når kagen er kølet fuldstændig af smøres flødeglasuren ud på kagen i et jævnt lag. Stil kagen i køleskabet indtil glasuren er stivnet.
Notes
Opbevar squashkagen i køleskabet og tag den ud cirka en halv time før servering.

 

2 kommentarer

  1. Nøj hvor er det bare en lækker kage :) Jeg puttede dog en flødeostfrosting på i stedet for flødefrosting. Det fungerede rigtig godt.
    Må jeg gengive din opskrift på min blog? Jeg henviser og linker selvfølgelig til din blog.

    Bedste hilsner
    Maria Holm Søby

    1. Hej Maria
      Dejligt du kan lide opskriften!
      Du er velkommen til at dele din egen fortolkning af opskriften med et link hertil, så længe du bruger din egen tekst (og opskrift tekst) og billeder og ikke kopierer vores.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this recipe: