Sundere amerikanske pandekager

Sundere amerikanske pandekager

  • 0-1 time
  • Begynder
Sunde amerikanske pandekager fra Bageglad

Er der noget bedre end at starte en søndag med brunch? Og så endda en hjemmelavet en af slagsen? Jeg har fødselsdag 9. februar men blev fejret af familien i går. Det er hyggeligt med familien på besøg og jeg fik en masse dejlige gaver!

Jeg havde forsøgt mig med disse lidt sundere amerikanske pandekager. De er lavet på fuldkorns speltmel og med olie i stedet for smør. Resultatet blev en lettere og mindre snasket pandekage – mums!

Sunde amerikanske pandekager fra Bageglad

Det er nu dejligt at blive fejret selvom jeg (meget bekymrende) sniger mig op til snart at være midt i tyverne. Jeg havde familien og svigerforældrene på besøg til en omgang solid brunch i lejligheden på Frederiksberg.

Pandekagerne lavede jeg aftenen før og varmede den lige fem minutter i ovnen inden servering. Dejen røres sammen og pandekagerne steges i klatter på panden.

Sunde amerikanske pandekager fra Bageglad

Sundere amerikanske pandekager opskrift

Mængde:: 20 -25 små pandekager
Udskriv

Ingredienser

  • 4 3/4 dl fuldkorn speltmel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk kanel
  • 1 spsk vanillesukker
  • 3 æg
  • 1 dl rapsolie
  • 3 1/2 dl mælk

Fremgangsmåde

  1. Rør mel, bagepulver, salt, sukker, kanel og vanillesukker sammen i en skål. Rør æg, olie, og mælk sammen i en anden skål.
  2. Rør nu forsigtigt de våde ingredienser sammen med de tørre med en ske - brug ikke røremaskine og rør ikke for meget.
  3. Smelt lidt smør på en stor pande og kom tre eller fire klatter pandekagedej på panden. Vend de små pandekager når små bobler vises på overfladen. Server pandekagerne lune med ahornsirup.

 

x (x)

4. februar 2013 af Trine

Kommentarer (6)

  • MAria Svar

    Hej.
    kan man bruge andet end speltmel til opskriften?

    25. marts 2015 at 19:57
    • Trine Svar

      Hej Maria
      Du kan bruge almindelig hvedemel, eller halv fuldkornsmel og halv hvedemel hvis de skal være lidt grovere. God fornøjelse!

      25. marts 2015 at 21:12
  • Jonna Svar

    Hej
    På buffet bordet, som ser utrolig godt ud, står der et fad forrest med nogle lyse “deller” på – hvad er det ? de ser gode ud

    28. juli 2013 at 10:24
    • Trine Svar

      Hej Jonna,
      Det er ikke frikadeller, derimod er det små spinat-champignon tærter. Opskriften er endnu ikke på bloggen men kommer nok ved lejlighed 🙂

      29. juli 2013 at 07:55
  • Benny Ernst Øchkenholt Svar

    Hej Trine

    Superlækre pandekager – og med mere af det “sunde” fedt. Min kompliment.

    7. februar 2013 at 08:39
    • Trine Svar

      Tak for det Benny 🙂

      7. februar 2013 at 18:09

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven