Tarteletter med høns, gulerødder og ærter

Share on Facebook19Pin on Pinterest3Tweet about this on TwitterEmail to someone

Så kom der officielt julestemning i vores lille hjem med juledekorationer, stormvejr og årets første julefrokost. Min 1. søndag i advent blev tilbragt sammen med min kæreste og familie med god mad og et kig hos FindersKeepers julemarkedet i Tap1 (et besøg værd, by the way).

Opskrift på tarteletter fra Bageglad.dk

Jeg er ikke specielt begejstret for traditionel dansk mad, da jeg ofte synes det er en anelse tungt og smagsløst, men tarteletter kan være superlækre og hører helt sikkert til en god julefrokost- eller påskefrokost.

Min familie er ikke så vilde med asparges i tarteletter, så denne opskrift på tarteletter er med høns, gulerødder og ærter. Disse grøntsager har både mere bid og farve og komplimenterer kyllingen godt.

Opskrift på tarteletter fra Bageglad.dk

Man kan med fordel koge en hel kylling til tarteletter, da det giver mere smag til suppen end kyllingebryster, men jeg laver det oftest med kyllingebryster og en lille smule tilsat hønsebuillon da jeg synes, det er lidt mindre omstændigt. Uanset hvad koges kyllingen og suppevandet derfra bruges som base til tarteletfyldet, der i dette tilfælde består af høns, gulerødder og ærter.

Man kan lave tarteletskaller selv, men jeg køber som regel mine. Sørg for at købe tarteletskaller af en vis tykkelse og ikke de helt billige, da de kan være pap-agtige og tørre. Tarteletterne varmes i ovnen lige inden servering.

Tarteletter med høns, gulerødder og ærter
Mængde: 30 stk (12 personer)
 
INGREDIENSER
  • 1 løg
  • 3 kyllingebryster
  • hele peberkorn
  • 1½ liter vand
  • 4 gulerødder
  • 50 g smør
  • 1 dl mel
  • evt. ¼ terning hønsebuillon
  • 2 dl løse ærter
  • 30 tartelet skaller
FREMGANGSMÅDE
  1. Skær løget ud i store stykker. Kom løg, hele kyllingebryster, og nogle peberkorn i en stor gryde med vandet. Lad indholdet af gryden koge op og kog det i 35-40 minutter, til kyllingebrysterne er færdigkogte. Tag kyllingebrysterne op og læg dem på et spækbræt. Hæld resten af grydens indhold igennem en sigte ned i en skål og smid løg og peberkorn ud.
  2. Kom det sigtede suppevand tilbage i gryden. Skræl gulerødderne og skær dem i små stykker. Kom dem i gryden og lad indholdet af gryden koge op og kog det i 5-7 minutter, til gulerødderne er møre. Tag gulerødderne op og kom dem i en skål. Hæld suppevandet over i en anden skål.
  3. Trevl kyllingebrysterne ved hjæp af to gafler og læg det til side.
  4. Smelt smørret i gryden og tilsæt mel. Rør godt rundt så der dannes en melbolle. Tilsæt suppevandet lidt ad gangen og pisk så melbollen udjævnes i suppen. Lad suppen koge op og tykne. Smag suppen til med salt og peber og eventuelt en lillesmule hønsebuillon.
  5. Tilsæt trevlet kylling, gulerødder og ærter. Her kan der eventuelt være behov for at tilsætte lidt vand hvis du føler suppen er for tyk.
  6. Varm tarteletterne ved 200 grader almindelig ovn i 4-5 minutter, eller efter anvisning på pakken.
  7. Fordel tarteletfyldet i tarteletterne og server straks.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften: