Vanille buttercream glasur

Vanille buttercream glasur

  • 0-1 time
  • Begynder
Vanille buttercream glasur opskrift fra Bageglad

Buttercream frosting – smørcreme på dansk – er en superlækker tyk glasur lavet på flormelis og smør, som især er velegnede til at sprøjte på cupcakes.

Min søster og jeg er vokset op i Japan hvor vi gik på international skole med mange amerikanere, der tit havde cupcakes med til arrangementer. På disse cupcakes var altid denne amerikanske glasur, som vi forelskede os i. Her får I opskriften på den helt klassiske buttercream med vanillesmag.

Vanille buttercream glasur opskrift fra Bageglad

Buttercream glasuren er hurtig at lave – det er bare at røre ingredienserne sammen, ligesom til helt almindelig glasur. Den bliver dog mest luftig hvis den røres på en køkkenmaskine. Du er måske fristet til at erstatte vanilleessens med vanillepulver, men lad være med det, for essensen giver en bedre smag til glasuren.


Sørg for, at glasuren ikke er for flydende, hvis du vil sprøjte glasuren på cupcakes. Ellers mister glasuren nemlig formen og mønsteret, inden den størkner.

Vanille buttercream glasur opskrift fra Bageglad

Vanille buttercream frosting opskrift

Udskriv

Ingredienser

  • 80 g blødt smør
  • 1 tsk vanilleessens
  • 8 dl flormelis (cirka)
  • 4-5 spiseske mælk

Fremgangsmåde

  1. Pisk smør og vanilleessens sammen til det er luftigt, for eksempel på en køkkenmaskine.
  2. Tilsæt derefter flormelis og mælk og pisk, til den ønskede konsistens opnås.

loading...
6. marts 2012 af Trine

Kommentarer (18)

  • Susanne Svar

    Bliver det hårdt ? – eller kan man bruge det som op smøring af kage der skal overtrækkes med marcipan/fondant ?

    2. februar 2018 at 11:23
    • Trine Svar

      Hej Susanne
      Denne buttercream er meget velegnet til at smøre kager op med, det kan du sagtens 🙂

      2. februar 2018 at 15:39
  • Michelle Svar

    Hejsa 🙂
    Jeg er i gang med at udforske alle jeres skønne opskrifter! Jeg bøvler dog en del med at få buttercreamen fast nok, den bliver for flydende og falder sammen. Efter at have læst ovenstående spørgsmål og svar, har jeg tænkt om det kan være fordi jeg bruger flydende becel som smør? Er dette tilfældet? 🙂
    Mvh.

    27. august 2016 at 22:34
    • Trine Svar

      Hej Michelle
      Det er 100% sikkert fordi du bruger Becel. Becel er ikke smør, det er en sammensætning af smør og olier – og er altså ikke velegnet til nogen form for bagning. Ligeledes er Kærgården og andre smørbare produkter heller ikke beregnet til bagning. Du skal købe rigtigt smør, for eksempel Lurpak, når du skal bage.
      Hilsen Trine

      29. august 2016 at 17:42
  • Anja christensen Svar

    Hej:-)

    Hvor lang tid kan sådan en smørcreme holde sig i køleskabet?

    16. maj 2016 at 09:37
    • Trine Svar

      Hej Anja
      Den kan holde sig i op til 1 uge max 🙂

      16. maj 2016 at 17:57
  • Monica Sigsgaard Jensen Svar

    Det lyder som en lækker glasur, hvor meget skal amn lave til en hel bradepande kage? og kan men godt komme kakaopulver i?

    1. juni 2014 at 20:05
    • Mette Svar

      Hej Monica
      Det kommer meget an på størrelsen på kagen. Hvis jeg har en rund kage med diameter ca. 20cm og højde på ca. 6-7cm så plejer jeg at bruge det, der svarer til en hel pakke flormelis. Det er lidt svært at sætte mængder på, da jeg plejer at stusse mig frem til det. Det kommer jo også an på konsistensen. Prøv med ca. 100g smør, en pakke flormelis og så langsomt tilsæt mælk indtil du får den rigtige konsistens.
      Det skal lige siges, at jeg plejer at komme et meget tyndt lag smørcreme på – så hvis du vil have et tykkere lag er en pakke flormelis ikke nok.
      Hilsen Mette

      4. juni 2014 at 09:57
  • Helle B. Rytter Svar

    Hey. Hvor langt rækker den opskrift som står her på siden. Jeg skal smøre en kage op, og bagefter skal den pyntes med chokolade. Det kan være du har nogle ca mål.
    Hilsen helle

    17. marts 2014 at 21:16
    • Mette Svar

      Hej Helle!

      Jeg plejer at kunne opsmøre en kage med diameter på ca. 24 cm med denne mængde af glasur. Held og lykke med kagen!

      19. marts 2014 at 10:13
  • Mette Svar

    Hej
    Kan man bruge kornene fra 1 vaniljestang og blande det med lidt sukker for at skille kornene ad, istedet for vaniljeessens? 🙂
    Vh Mette

    16. oktober 2013 at 12:14
    • Mette Svar

      Hej Mette. Det tror jeg bestemt, at man kan. Du kan evt. også blande vanillekornene med lidt af flormelisen i stedet, så vil man ikke kunne smage det knasende sukker.

      21. oktober 2013 at 16:26
  • sanne Svar

    hej, tror du man kan bruge denne smørkrem til opsmøring af kager?

    5. oktober 2013 at 00:45
    • Mette Svar

      Hej Sanne! Ja, jeg bruger ofte denne smørcreme til at smøre kager op med!

      6. oktober 2013 at 19:15
  • Mallle Svar

    smøret der skal i, skal det være noget specielt?? kan man godt bare bruge kærgården?

    9. februar 2013 at 11:43
    • Trine Svar

      Hej! Kærgården er et blandingsprodukt og er faktisk ikke smør – jeg vil derfor anbefale dig at bruge rigtigt smør, men jeg kan ikke udelukke at man kan bruge Kærgården 🙂

      9. februar 2013 at 18:27
      • Mallle Svar

        mange bruger usaltet smør smør. kan jeg bruge lurpak usaltet?

        9. februar 2013 at 22:13
        • Trine Svar

          Det er i princippet bedst at bruge usaltet smør i glasur, da der ikke skal salt i. Men jeg bruger altid almindeligt saltet smør, f.eks. Lurpak. I kager er det ligegyldigt, da der alligevel skal salt i.

          10. februar 2013 at 12:33

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


×

Del med en ven