Verdens bedste brownies

Jeg er vokset op i Japan hvor jeg gik på international skole, blandt andet med masser af amerikanske børn. Det har efterladt mig med stor kærlighed til amerikanske kager og cupcakes.

Mange af mine helt store kageoplevelser som barn skete til “bake sales”: hver elev (læs: elevs mor) bagte kage, som eleven skulle sælge i en bod på skolen for at indsamle penge til en tur, teaterstykke, eller lign. Her oplevede man for alvor et kageorgie uden lige når amerikanske soccer moms konkurrerede om, hvem der kunne bage de bedste og flotteste cupcakes og kager.

Når jeg fik nys om en af disse boder var det første jeg tænkte: brownies! Jeg er tosset med chokoladerige, svampede, klistrede, amerikanske brownies og disse boder bød på de absolut mest fantastiske brownies man kan forestille sig.

Her følger min favoritopskrift på disse syndigt lækre kager.

Chokolade brownies

I min verden er en brownie firkantet, sprød på toppen, klæbrig i midten og raspet i bunden. Dette er lige præcis hvad denne opskrift byder på. Er du til mere chokoladekagelignende brownies der er gennembagt, skal denne brownie bages en anelse længere i ovnen.

Browniedejen kan både røres i hånden eller på røremaskine. Vigtigt er det, at de tørre ingredienser sies ned i de våde for at undgå klumper.

Browniedej

Du kan måske fristes til at springe trinnet med at drysse rasp i bageformen over – lad være med det. Bunden på disse brownies afhænger af raspen og du vil ikke fortryde det. Du skal ikke fortvivle hvis browniedejen er svær at fordele i bageformen. Den skal bare klattes i, så fordeler den sig selv når den bages.

Rasp i bageformBrowniedej i bageform

Brownie form

Brownien bages bedst i en firkantet bageform. Du kan for eksempel købe denne smarte bageform med tilhørende gitter. Gitteret sættes i når dejen er hældt i bageformen så du får perfekte firkantede brownies.

 

 

Se også disse opskrifter med brownies:

Eller prøv nogle andre chokoladekager:

Verdens bedste brownies opskrift fra Bageglad.dk

4.7 from 84 reviews
Verdens bedste brownies
Mængde: Bageform på 26x18 cm
 
INGREDIENSER
 • 100 g smør
 • 2 æg
 • 3 dl sukker
 • 1½ dl hvedemel
 • 4 spsk kakao
 • 1½ tsk vaniljesukker
 • 1 knivspids salt
 • 100 g hasselnødder (valgfrit)
FREMGANGSMÅDE
 1. Smelt smørret og lad det køle af. Hak hasselnødderne groft, hvis disse skal i.
 2. Rør æg og sukker sammen i en skål eller på køkkenmaskinen. Rør mel, kakao, vanillesukker og salt sammen i en anden skål.
 3. Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
 4. Smør en bageform og drys rasp i - tøm resterne ud. Fordel browniedejen i bageformen (dejen behøver ikke nå helt ud til siderne, den fordeler sig selv når den bliver bagt). Drys hakkede hasselnødder over (valgfrit).
 5. Bag brownien ved 175 grader i cirka 30 minutter - pas endelig på, at den ikke får for meget! Den er færdig når en strikkepind der stikkes i kagen, stadig har lidt dej klæbende til sig.
 6. Lad kagen køle helt af i formen, før der skæres af den.

 
Pin It

448 kommentarer

 1. Super fantastisk brownie, lavede dobbelt portion, da jeg skulle have gæster, mange, og må sige det var en kæmpe succes. Alt kage blev spist og rost til skyerne. Og jeg har ikke bagt i over 2 år. Nem var den også.

 2. Jeg er igang med at bage denne kage, jeg har tilføjet Oreo, lidt kanel samt 1 banan. Det ser virkelig lovende ud dette projekt. Det er første gang jeg bager denne kage.

 3. Jeg har bagt denne brownie 5 gange nu og den er blevet perfekt hver eneste gang!. Mega god opskrift. Jeg har lavet den med hasselnødder hver gang… Min yndlings kageopskrift!!!

 4. Nu har jeg lavet denne her kage mange gange med meget stor succes.
  Jeg putter en hel plade 180g hvid mini blok chokolade fra Meny, og giver den 23 min. i ovnen.

   1. Hej Trine, det er en god ide, du tilføjer det i din opskrift. Nu kan jeg godt forstå, hvorfor min kage blev tørt.

 5. Rigtig god opskrift. Tilføjer en plade chokolade, groft hakket og fint hakket nødder i bunden sammen raspen.

 6. Verdens bedste brownie – har bagt den flere gange og fortsætter.
  Bare et lille spørgsmål – hvor stor (mål) er den bradepande, du bruger?

  1. Susanne, det står øverst i opskriften: Mængde: Bageform på 26×18 cm
   Jeg skal nemlig lave brownie i weekenden og har lige fundet denne opskrift – første gang. Og så så jeg det:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bedøm denne opskrift: