Verdens bedste brownies

Verdens bedste brownies

4. september 2012 af Trine
 • 0-1 time
 • Begynder
Verdens bedste brownies opskrift fra Bageglad

Jeg er vokset op i Japan hvor jeg gik på international skole, blandt andet med masser af amerikanske børn. Det har efterladt mig med stor kærlighed til amerikanske kager og cupcakes.

Mange af mine helt store kageoplevelser som barn skete til “bake sales”: hver elev (læs: elevs mor) bagte kage, som eleven skulle sælge i en bod på skolen for at indsamle penge til en tur, teaterstykke, eller lign. Her oplevede man for alvor et kageorgie uden lige når amerikanske soccer moms konkurrerede om, hvem der kunne bage de bedste og flotteste cupcakes og kager.

Når jeg fik nys om en af disse boder var det første jeg tænkte: brownies! Jeg er tosset med chokoladerige, svampede, klistrede, amerikanske brownies og disse boder bød på de absolut mest fantastiske brownies man kan forestille sig.

I min verden er en brownie firkantet, sprød på toppen, klæbrig i midten og raspet i bunden. Dette er lige præcis hvad denne opskrift byder på. Er du til mere chokoladekagelignende brownies der er gennembagt, skal denne brownie bages en anelse længere i ovnen.

Browniedejen kan både røres i hånden eller på røremaskine. Vigtigt er det, at de tørre ingredienser sies ned i de våde for at undgå klumper.

Du kan måske fristes til at springe trinnet med at drysse rasp i bageformen over – lad være med det. Bunden på disse brownies afhænger af raspen og du vil ikke fortryde det. Du skal ikke fortvivle hvis browniedejen er svær at fordele i bageformen. Den skal bare klattes i, så fordeler den sig selv når den bages.

BageformBrowniedej

Nyd de fantastiske brownies som de er, eller med en klat vanille is til!

Se også disse opskrifter, hvor brownies indgår:

Verdens bedste brownies opskrift fra Bageglad

Skriv gerne en kommentar og bedøm med stjerner nederst på siden, hvis du prøver opskriften. Vi vil også rigtig gerne se et billede – tag det med @bagegladInstagram så vi kan se det!

Se også disse andre lækre kageopskrifter:

Verdens bedste brownies opskrift fra Bageglad
4.75 fra 146 stemmer
Udskriv

Verdens bedste brownies

Mængde: 1 bageform på cirka 26x18 cm

Ingredienser

 • 100 g smør
 • 2 æg
 • 3 dl sukker
 • dl hvedemel
 • 4 spsk kakao
 • tsk vaniljesukker
 • 1 knivspids salt
 • 100 g hasselnødder (valgfrit)
 • Lidt rasp til formen

Fremgangsmåde

 1. Smelt smørret og lad det køle af. Hak hasselnødderne groft, hvis disse skal i.
 2. Rør æg og sukker sammen i en skål eller på køkkenmaskinen. Rør mel, kakao, vanillesukker og salt sammen i en anden skål.
 3. Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
 4. Smør en bageform og drys rasp i - tøm resterne ud. Fordel browniedejen i bageformen (dejen behøver ikke nå helt ud til siderne, den fordeler sig selv når den bliver bagt). Drys hakkede hasselnødder over (valgfrit).
 5. Bag brownien ved 175 grader (alm. ovn) i cirka 30 minutter - pas endelig på, at den ikke får for meget! Den er færdig når en strikkepind der stikkes i kagen, stadig har lidt dej klæbende til sig.

 6. Lad kagen køle helt af i formen, før der skæres af den.

Opskriftsnoter

Brownien kan sagtens bages dagen før. Opbevar den på køkkenbordet pakket i plastikfilm. 

Brownien er fryseegnet. Det anbefales at skære brownies ud i stykker inden frysning, og fryse stykkerne i fryseposer med bagepapir imellem.

Portionen i opskriften kan fordobles eller tredobles, men lav hellere dejen ad flere omgange hvis du skal lave større portioner end det. 


Kommentarer (695)

 • Lone Lykke Svar

  Hvor mange er der ca. til, hvis man skal bruge den til dessert med rørt is?

  10. oktober 2018 at 14:38
  • Trine Svar

   Hej Lone
   Det afhænger af, hvor meget dine gæster spiser af den slags. Men portionen giver cirka 12 stykker brownie.

   11. oktober 2018 at 08:42
   • Lone Lykke Svar

    Tak for et godt svar, så kan jeg nogenlunde beregne👍🏻

    11. oktober 2018 at 11:29
 • Susan Svar

  Skal man bruge alm rasp eller kage rasp

  9. oktober 2018 at 07:27
  • Trine Svar

   Hej Susan
   Det er helt almindelig rasp.

   9. oktober 2018 at 10:00
 • Michelle Svar

  Helt fantastisk kage, skulle kun lave brownie fordi jeg havde chokolade i overskud, så smed det i, kan helt sikkert anbefales.

  8. oktober 2018 at 17:16
 • Ida Svar

  Virkelig god brownie!
  Normalt ville jeg aldrig vælge en opskrift uden chokolade, synes det plejer at smage tamt, men det gjorde den her virkelig ikke… kan klart anbefales. Har også lavet den hvor jeg skiftede nødderne ud med chokoladestykker:)

  7. oktober 2018 at 21:27
 • Lotte Svar

  Har lavet denne brownie hver gang jeg har holdt fødselsdag eller lign og jeg har endnu ikke haft nogen der ikke forgudede den, den er så nem at lave og så lækker!😍

  5. oktober 2018 at 14:36

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *