Verdens bedste brownies

Jeg er vokset op i Japan hvor jeg gik på international skole, blandt andet med masser af amerikanske børn. Det har efterladt mig med stor kærlighed til amerikanske kager og cupcakes.

Mange af mine helt store kageoplevelser som barn skete til “bake sales”: hver elev (læs: elevs mor) bagte kage, som eleven skulle sælge i en bod på skolen for at indsamle penge til en tur, teaterstykke, eller lign. Her oplevede man for alvor et kageorgie uden lige når amerikanske soccer moms konkurrerede om, hvem der kunne bage de bedste og flotteste cupcakes og kager.

Når jeg fik nys om en af disse boder var det første jeg tænkte: brownies! Jeg er tosset med chokoladerige, svampede, klistrede, amerikanske brownies og disse boder bød på de absolut mest fantastiske brownies man kan forestille sig.

Her følger min favoritopskrift på disse syndigt lækre kager.

Chokolade brownies

I min verden er en brownie firkantet, sprød på toppen, klæbrig i midten og raspet i bunden. Dette er lige præcis hvad denne opskrift byder på. Er du til mere chokoladekagelignende brownies der er gennembagt, skal denne brownie bages en anelse længere i ovnen.

Browniedejen kan både røres i hånden eller på røremaskine. Vigtigt er det, at de tørre ingredienser sies ned i de våde for at undgå klumper.

Browniedej

Du kan måske fristes til at springe trinnet med at drysse rasp i bageformen over – lad være med det. Bunden på disse brownies afhænger af raspen og du vil ikke fortryde det. Du skal ikke fortvivle hvis browniedejen er svær at fordele i bageformen. Den skal bare klattes i, så fordeler den sig selv når den bages.

Rasp i bageformBrowniedej i bageform

Brownie form

Verdens bedste brownies opskrift fra Bageglad.dk

4.7 from 93 reviews
Verdens bedste brownies
Mængde: Bageform på 26x18 cm
 
INGREDIENSER
  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 3 dl sukker
  • 1½ dl hvedemel
  • 4 spsk kakao
  • 1½ tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 100 g hasselnødder (valgfrit)
FREMGANGSMÅDE
  1. Smelt smørret og lad det køle af. Hak hasselnødderne groft, hvis disse skal i.
  2. Rør æg og sukker sammen i en skål eller på køkkenmaskinen. Rør mel, kakao, vanillesukker og salt sammen i en anden skål.
  3. Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
  4. Smør en bageform og drys rasp i - tøm resterne ud. Fordel browniedejen i bageformen (dejen behøver ikke nå helt ud til siderne, den fordeler sig selv når den bliver bagt). Drys hakkede hasselnødder over (valgfrit).
  5. Bag brownien ved 175 grader i cirka 30 minutter - pas endelig på, at den ikke får for meget! Den er færdig når en strikkepind der stikkes i kagen, stadig har lidt dej klæbende til sig.
  6. Lad kagen køle helt af i formen, før der skæres af den.

 
Pin It

478 kommentarer

  1. hej…bagte Brownieen i går den smagte fantastisk… jeg vil bare lige spørge om…kan man godt tilføje noget helt and fx. smarties eller mælke/hvid/mørk chokolade eller noget i den retning???
    med at tiføje mener jeg at man laver dejen…så tilføjer du det:)…men det smagte super godt tak for opskriften<3:)

    1. Hej Anisha
      Dejligt at du er glad for opskriften. Du kan sagtens tilføje noget til brownien, fx chokoladestykker, hakkede valnødder, Smarties, Daim, osv. Du rører det ud i den færdiglavede dej inden bagning.

  2. Hej Trine!

    Jeg har bagt den her før og ja, den er fantastisk!!

    Jeg vil høre dig, om du tænker, den er bedst nylavet – eller dagen efter?

    Jeg skal holde fødselsdag i morgen og kan ikke finde ud af, hvad der vil fungere bedst;-)

    1. Hej Susanne
      Man kan faktisk næsten ikke bemærke forskellen om du bager dagen før eller samme dag. Men bag samme dag om morgenen så. Sørg dog for, at den kan nå at køle HELT af. Så er den bedst.

  3. Hej.
    Jeg har ikke prøvet den endnu, men hvorfor bruge kakao i stedet for chokolade?
    Skal den være syndig, så tænker jeg at gå all-in.

    1. Hej Lotte
      Chokolade giver en anden og tungere chokoladeoplevelse end kakao (standard typen) så det er en smagssag. Du kan dog sagtens lave disse brownies med smeltet mørk chokolade, hvis du kigger lidt tilbage i kommentarerne kan du se hvordan andre læsere har gjort det :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Rate this recipe: