Verdens bedste brownies

Jeg er vokset op i Japan hvor jeg gik på international skole, blandt andet med masser af amerikanske børn. Det har efterladt mig med stor kærlighed til amerikanske kager og cupcakes.

Mange af mine helt store kageoplevelser som barn skete til “bake sales”: hver elev (læs: elevs mor) bagte kage, som eleven skulle sælge i en bod på skolen for at indsamle penge til en tur, teaterstykke, eller lign. Her oplevede man for alvor et kageorgie uden lige når amerikanske soccer moms konkurrerede om, hvem der kunne bage de bedste og flotteste cupcakes og kager.

Når jeg fik nys om en af disse boder var det første jeg tænkte: brownies! Jeg er tosset med chokoladerige, svampede, klistrede, amerikanske brownies og disse boder bød på de absolut mest fantastiske brownies man kan forestille sig.

Her følger min favoritopskrift på disse syndigt lækre kager.

Chokolade brownies

I min verden er en brownie firkantet, sprød på toppen, klæbrig i midten og raspet i bunden. Dette er lige præcis hvad denne opskrift byder på. Er du til mere chokoladekagelignende brownies der er gennembagt, skal denne brownie bages en anelse længere i ovnen.

Browniedejen kan både røres i hånden eller på røremaskine. Vigtigt er det, at de tørre ingredienser sies ned i de våde for at undgå klumper.

Browniedej

Du kan måske fristes til at springe trinnet med at drysse rasp i bageformen over – lad være med det. Bunden på disse brownies afhænger af raspen og du vil ikke fortryde det. Du skal ikke fortvivle hvis browniedejen er svær at fordele i bageformen. Den skal bare klattes i, så fordeler den sig selv når den bages.

Rasp i bageformBrowniedej i bageform

Brownie form

Brownien bages bedst i en firkantet bageform. Du kan for eksempel købe denne smarte bageform med tilhørende gitter. Gitteret sættes i når dejen er hældt i bageformen så du får perfekte firkantede brownies.

 

 

Se også disse opskrifter med brownies:

Eller prøv nogle andre chokoladekager:

Verdens bedste brownies opskrift fra Bageglad.dk

4.7 from 75 reviews
Verdens bedste brownies
Mængde: Bageform på 26x18 cm
 
INGREDIENSER
 • 100 g smør
 • 2 æg
 • 3 dl sukker
 • 1½ dl hvedemel
 • 4 spsk kakao
 • 1½ tsk vaniljesukker
 • 1 knivspids salt
 • 100 g hasselnødder (valgfrit)
FREMGANGSMÅDE
 1. Smelt smørret og lad det køle af. Hak hasselnødderne groft, hvis disse skal i.
 2. Rør æg og sukker sammen i en skål eller på køkkenmaskinen. Rør mel, kakao, vanillesukker og salt sammen i en anden skål.
 3. Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
 4. Smør en bageform og drys rasp i - tøm resterne ud. Fordel browniedejen i bageformen (dejen behøver ikke nå helt ud til siderne, den fordeler sig selv når den bliver bagt). Drys hakkede hasselnødder over (valgfrit).
 5. Bag brownien ved 175 grader i cirka 30 minutter - pas endelig på, at den ikke får for meget! Den er færdig når en strikkepind der stikkes i kagen, stadig har lidt dej klæbende til sig.
 6. Lad kagen køle helt af i formen, før der skæres af den.

 
Pin It

424 kommentarer

 1. Søde Camilla.

  Tak fordi du ville dele denne enormt lækre opskrift! Jeg fulgte den til punkt og prikke, og jeg har aldrig fået så lækker en brownie før.
  Jeg kan anbefale at spise den kort tid efter, når den lige er kommet ud af ovnen. Så smager den dejlig lun og lækker – og dagen efter er den endnu bedre!

  Du skal ikke tage dig af alle de hårde kommentar, for du har fat i den lange ende med hvordan man laver en god lækker brownie.

  Ps. Jeg må også til Japan engang.

  Hilsen Anders

  1. Hej Anders
   Tak for rosen :-) Jeg hedder Trine og min søster Mette, men jeg forstår forvirringen.
   Dejligt at din brownie blev god!

   1. Det er en god opskrift derfor forsvarede jeg jer:-) er ked af hvis folk troede det var min opskrift:-)

  2. Det er som sagt tidligere ikke mine opskrift jeg forsvarer bare hende der har siden da det er en fantastiske opskrift og hanan skriver ekstremt grimt:-)

 2. Jo, det er den bedste opskrift på brownies jeg har set. Den kan dog blive en anelse bedre ved at udskifte halvdelen af smørret med mørk chokolade. Hvis den ikke bliver god, så er det fordi du har bagt den forkert (for længe typisk) eller fordi du aldrig har smagt en rigtig brownie og tror det skal være en let tør kage..

  1. Kok og konditor er så os 2 forskellige ting smarte, jeg blander mig alt hvad jeg vil når du skriver grimt, hvis du ikke vil høre andres mening så smut væk fra internettet. Desuden hvis du har en opskrift der er så meget bedre hvad laver du så her?

   1. du skal fandme ikke blande dig i hvad jeg skriver jeg har ytringsfrihed og brownien er fandme dårlig og hvis du har et problem så løs det med dig selv

  1. Det er nok dig der ikke kan finde ud af at bage, de smager virkelig godt hvis man laver dem rigtigt, hvilket størstedelen af kommentarerne jo os viser.

   1. Søde Chamilla. Du skal ikke, tage Dig af hvad andre skriver og kommentere om dig eller dine bagværk.
    Når folk lader deres vrede,hysteri mm gå ud over andre, er de i virkeligheden forde de inderst inde i dem selv har det svært, i deres sind sjæl tænk på det frem over, og tag det ikke til dig. Lad ikke andre,s sjæl angribe din, det ødelægger en inde fra og sætter sig til skidt inden i en. Dem som vil andre ondt deres sjæl er besat af djævlen og hans onde planer her på jorden, som han reagerer med gennem folk han besætter til han handle ondt.
    Det siden har jeg selv lige bagt dine Brownies, til min datters sidste skole dag i morgen. Og jeg er sikker på at hele klassen kan lide dem. Hjertelig hilsen Wienberg.

    1. Det er ikke min opskrift:-) jeg forsvare bare konditoren da jeg selv syns den er fantastisk og hanan skriver ekstremt grimt:-)

 3. De bedste brownies!! Jeg har lavet dem en del gange nu, og den bliver lige god. Og så er den utrolig nem. Nogle gange putter jeg dem i muffin forme og så kan de holde sig lidt længere!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bedøm denne opskrift: