Verdens bedste brownies

Jeg er vokset op i Japan hvor jeg gik på international skole, blandt andet med masser af amerikanske børn. Det har efterladt mig med stor kærlighed til amerikanske kager og cupcakes.

Mange af mine helt store kageoplevelser som barn skete til “bake sales”: hver elev (læs: elevs mor) bagte kage, som eleven skulle sælge i en bod på skolen for at indsamle penge til en tur, teaterstykke, eller lign. Her oplevede man for alvor et kageorgie uden lige når amerikanske soccer moms konkurrerede om, hvem der kunne bage de bedste og flotteste cupcakes og kager.

Når jeg fik nys om en af disse boder var det første jeg tænkte: brownies! Jeg er tosset med chokoladerige, svampede, klistrede, amerikanske brownies og disse boder bød på de absolut mest fantastiske brownies man kan forestille sig.

Her følger min favoritopskrift på disse syndigt lækre kager.

Chokolade brownies

I min verden er en brownie firkantet, sprød på toppen, klæbrig i midten og raspet i bunden. Dette er lige præcis hvad denne opskrift byder på. Er du til mere chokoladekagelignende brownies der er gennembagt, skal denne brownie bages en anelse længere i ovnen.

Browniedejen kan både røres i hånden eller på røremaskine. Vigtigt er det, at de tørre ingredienser sies ned i de våde for at undgå klumper.

Browniedej

Du kan måske fristes til at springe trinnet med at drysse rasp i bageformen over – lad være med det. Bunden på disse brownies afhænger af raspen og du vil ikke fortryde det. Du skal ikke fortvivle hvis browniedejen er svær at fordele i bageformen. Den skal bare klattes i, så fordeler den sig selv når den bages.

Rasp i bageformBrowniedej i bageform

Brownie form

Brownien bages bedst i en firkantet bageform. Du kan for eksempel købe denne smarte bageform med tilhørende gitter. Gitteret sættes i når dejen er hældt i bageformen så du får perfekte firkantede brownies.

 

 

Se også disse opskrifter med brownies:

Eller prøv nogle andre chokoladekager:

Verdens bedste brownies opskrift fra Bageglad.dk

4.8 from 70 reviews
Verdens bedste brownies
Mængde: Bageform på 26x18 cm
 
INGREDIENSER
  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 3 dl sukker
  • 1½ dl hvedemel
  • 4 spsk kakao
  • 1½ tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 100 g hasselnødder (valgfrit)
FREMGANGSMÅDE
  1. Smelt smørret og lad det køle af. Hak hasselnødderne groft, hvis disse skal i.
  2. Rør æg og sukker sammen i en skål eller på køkkenmaskinen. Rør mel, kakao, vanillesukker og salt sammen i en anden skål.
  3. Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
  4. Smør en bageform og drys rasp i - tøm resterne ud. Fordel browniedejen i bageformen (dejen behøver ikke nå helt ud til siderne, den fordeler sig selv når den bliver bagt). Drys hakkede hasselnødder over (valgfrit).
  5. Bag brownien ved 175 grader i cirka 30 minutter - pas endelig på, at den ikke får for meget! Den er færdig når en strikkepind der stikkes i kagen, stadig har lidt dej klæbende til sig.
  6. Lad kagen køle helt af i formen, før der skæres af den.

 
Pin It

404 kommentarer

  1. Hej. Super god, men blev ikke så høj selvom målene på formen passede. Men god var den. Uhm

  2. Nu har jeg bagt denne brownie omkring 15 gange. Jeg kan simpelthen ikke forstår, hvordan den kan være så forskellig hver gang? Nogle gange ligner dejen din, andre gange slet ikke. Nogle gange er den perfekt klistret indeni, men sprød udenpå, og andre gange er det ligesom en helt alm chokoladekage, og slet ikke brownie agtigt!! Kan virkelig ikke forstå det

  3. Hej, jeg har forsøgt at læse tilbage i kommentarerne, men opgav :-) jeg står og skal bruge kagen til en dåb, kan jeg bage den i forvejen og fryse den ned?
    Håber ikke at Du har besvaret dette spørgsmål for mange gange

    1. Hej Line
      Ja det kan du godt. Det er en god idé når du skal fryse brownies, enten at skære kagen ud i individuelle stykker og pakke hvert stykke ind i plastikfilm og så i en samlet plastikpose ELLER skære stykkerne ud men pakke dem samlet i plastikfilm og så i en plastikpose i fryseren.

  4. Hej Trine
    Gangede med 3 i går og de blev alm kagedej konsistens.
    Fulgte så dit råd her til morgen, og lavede af 3 omgange (altså gjorde en færdig og startede så på næste)
    Den er stadig det samme!!!!????
    Bruger øko æg str M/L – bruger du small??

    1. Hej Karina
      Det er mystisk. Nej jeg bruger M/L også økologiske æg. Er du sikker på du har kommet den rigtige mængde mel, sukker og kakao i kagen?

    2. Det er meget individuelt hvor hårdt ovne bager. Prøv at forkort bagetid med 5-10 min og stik indtil de er perfekte.

    3. Jeg har lige bagt den fulgte slavisk men den blev ik som på foto og meget lille – min krakelerede helet ikke forsøgte 2 gange – mystisk
      Plejer nu at være go til at bage

  5. Bagte dem i går og de er super gode:-) jeg er dog lidt i tvivl om hvordan jeg bedst opbevarer dem? Køleskab eller en bøtte på køkkenbord?

  6. Hej
    Min er slet ikke svært at smører ud.
    Har du brugt små æg?? Eller hvad kan der være forskel???
    Har x med 3 og bager dem hver for sig.

    1. Hvis man ganger kagedej med så mange gange skal man som regel bruge færre æg. Når jeg bager så store portioner rører jeg dejen af to omgange, så bliver den bedst.

  7. Mmm, det blev rigtig godt, på trods af at det viste sig at jeg kun havde 50 g smør i køleskabet og måtte spæde op med nutana margarine :) dog kan jeg ikke helt se pointen med raspen – men måske hvis man kørte hasselnødder i foodprocessoren til en grov rasp og brugte den, ville det fungere for mig :) godt smager den i hvert fald!!

  8. Hej Trine :)

    Har du erfaring med at bage større portioner af denne skønne kage? Jeg skal bage til 60 mennesker så vil gerne op i alm bradepande størrelse, til ovn.. Kan læse du mener den skal ganges op 3-4 gange men min erfaring siger mig at ikke alle kager er glade for at blive ganget op og måske kræver små ændringer hvis resultatet skal blive lige godt som den oprindelige opskrift..

    Maria :)

    1. Hej Maria
      Kagen er bedst bagt i bageforme i max dobbeltportion. Vi bagte kagen til 80 personer i søndags hvor vi lavede femdobbelt portion i fem bageforme. Den er bare bedst sådan.
      God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bedøm denne opskrift: