Verdens bedste kanelsnegle

12. januar 2017 af Trine

Min mor laver verdens bedste kanelsnegle. Så er det sagt. Hele mit liv har denne opskrift på verdens bedste kanelsnegle været fast på listen over familiens yndlingskager og vi har nydt uendelige mængder af disse små sprøde, søde, krydrede herligheder til så mange hyggelige stunder sammen.

Der findes mange holdninger til, hvordan kanelsnegle skal være. Disse er helt klassiske små kanelsnegle lavet på gærdej, ikke weinerbrødsdej, og med den klassiske remonce af brun farin, smør og kanel – altså ingen creme. Andre former for populære snegle er onsdagssnegle og romsnegle, men min favorit er og bliver altså de klassiske kanelsnegle!

Kanelsnegle opskrift fra Bageglad

Tricket til at få disse kanelsnegle perfekte er, at dejen ikke må blive for tør. Dejen æltes sammen hvor melet tilsættes lidt af gangen indtil man har en smidig dej, men som stadig er lidt klistret. Det kan være fristende at tilsætte mere mel, så dejen er lettere at rulle ud, men kom hellere mel på bordet når du ruller den ud, så du undgår tørre kanelsnegle der sprækker under bagningen. Dejen skal hæve til dobbelt størrelse.

Del dejen i to og rul hver del ud til en stor firkant. Smør fyldet ud. Rul så dejen sammen til en lang pølse og skær pølserne ud i skiver. Sæt kanelsneglene på bagepapir på en bageplade og lad dem efterhæve til dobbelt størrelse.

Kanelsnegle fyldRulle kanelsnegleSkære kanelsnegleFærdige kanelsnegle

Pensl sneglene grundigt med pisket æg inden de bages. Det holder remoncen inde og giver en flot kulør.

Lad kanelsneglene køle helt af inden du kommer glasur på, ellers smelter glasuren. Lav bare dobbeltportion for kanelsneglene vil blive revet væk!

Kanelsnegle opskrift

Kanelsnegle opskrift fra Bageglad
Udskriv

Verdens bedste kanelsnegle opskrift

Mængde: 24 stk (cirka)

Ingredienser

Kanelsnegle:

 • 50 g gær
 • 1 dl lunken mælk
 • 1 spsk sukker
 • 1/2 tsk salt
 • 1 æg
 • 80 g blødt smør
 • 300 g mel (cirka)

Fyld og bagning:

 • 100 g blødt smør
 • 100 g brun farin
 • 2 tsk kanel
 • 1 æg til pensling

Glasur:

 • 2 dl flormelis
 • 2-3 tsk vand

Fremgangsmåde

 1. Rør gærret ud i lunken mælk i en stor skål. Tilsæt sukker og salt og rør rundt, til det er opløst. Tilsæt æg og blødt smør og lidt af melet og begynd at ælte med hænderne. Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, imens der æltes. Tilpas mængden af mel, så dejen til sidst er samlet og smidig men stadig let klistret. Lad dejen hæve tildækket og lunt i 30-60 minutter, til den har dobbelt størrelse.
 2. Lav fyldet ved at mose blødt smør, brun farin og kanel sammen med en gaffel i en skål, til en jævn remonce.
 3. Del snegledejen i to dele. Rul den første del ud til en firkant på cirka 30 x 30 cm. Fordel halvdelen af fyldet på firkanten - det er lettest med bagsiden af en ske eller med en dejskraber. Lad ikke fyldet gå helt ud til kanten, efterlad cirka 1 cm ved hver kant som kun er dej.
 4. Rul dejen til en pølse med fyldet indeni. Skær dejen ud i cirka 12 stykker. Sæt hver snegl på en bageplade beklædt med bagepapir med lidt afstand imellem.
 5. Gentag processen med den sidste portion dej og fyld. Lad så sneglene efterhæve i 30-60 minutter, til de er dobbelt størrelse. Pisk et æg og pensl hver snegl grundigt med pisket æg på overfladen - det holder remoncen inde når de bages og giver fin farve.
 6. Bag sneglene på midterste rille i ovnen ved 220 grader (alm. ovn) i 8-10 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle helt af på en bagerist.
 7. Rør glasuren ved at komme flormelis i en skål og tilsætte lidt vand ad gangen og røre, indtil det har den ønskede konsistens. Kom glasuren på de helt afkølede snegle med en lille ske.

 

Share on Facebook51Pin on Pinterest17Tweet about this on TwitterEmail to someone

Om bloggen

Mette & Trine

Vi er to søstre fra København der på denne blog deler vores oplevelser med mad, kager og desserter. Mette er biolog med en særlig passion for kagedekoration. Trine er digital konsulent og elsker mere end alt andet at servere lækker mad og desserter for dem hun holder af. Læs mere

FÅ SENESTE OPSKRIFTER DIREKTE I DIN INBOX