Vietnamesisk kylling gryderet

Share on Facebook52Pin on Pinterest311Tweet about this on TwitterEmail to someone

Hvor bliver foråret af?! Solen skinner, vintergækkerne titter frem men samtidig blæser der en sindssygt kold vind så man føler det er minus ti grader udenfor. Jeg er så frisk på solbriller og læderjakke men jeg FRYSER!

Derfor bliver der i mit køkken stadig lavet lækre supper og gryderetter i et forsøg på at holde varmen. Denne gryderet er nummer ét på hitlisten og er en ret, som er blevet serveret i min familie i mange mange år. Den er desuden virkelig nem at lave til mange personer og kan laves mere eller mindre stærk, så alle kan være med.

Vietnamesisk kylling gryderet opskrift fra Bageglad.dk

Gryderetten består af kylling, rodfrugter og tomat samt den lækreste sauce du kan forestille dig. Kyllingen skal ligge og marinere i en pose fyldt med soja, balsamico, ingefær, hvidløg, chili, salt og peber.

Ingefær og hvidløg

Grøntsagerne steges først og tages op, hvorefter kyllingen steges. Til sidst simrer det hele sammen og gryderetten smages til med fløde.

Kylling gryderet

Gryderetten kan gøres så stærk som man synes. Den har simpelthen verdens lækreste sauce og er fantastisk til ris.

Vietnamesisk kylling gryderet opskrift fra Bageglad.dk

5.0 from 4 reviews
Vietnamesisk kylling gryderet
Mængde: 4 personer
 
INGREDIENSER
 • 4 kyllingebryster
 • 4 tykke skiver ingefær
 • 2 fed hvidløg
 • ⅓ frisk chili
 • 1 dl soja
 • 1½ spiseske balsamico
 • 2 løg
 • 4 gulerødder
 • 1½ dåse hakkede tomater
 • ¾ spiseske karry
 • 1 dl piskefløde
 • salt og peber
FREMGANGSMÅDE
 1. Skær kyllingebrysterne i 1cm tykke strimler eller små stykker. Skræl ingefær og skær det i nogle tykke skiver. Hak chilien fint og halvér hvidløgene.
 2. Kom kyllingekødet i en frysepose sammen med soja, balsamico, ingefær, hvidløg, chili, salt og peber. Vend det rundt og lad det trække i køleskabet i mindst 45 minutter. Vend posen et par gange undervejs.
 3. Snit løget fint. Skræl gulerødderne og skær dem i strimler.
 4. Svits løget i en wok i lidt olie i 1 minuts tid ved høj varme. Kom gulerødderne i og steg videre i 1 minuts tid. Tilsæt de hakkede tomater og steg i yderligere 1 minuts tid under omrøring. Hæld alle grøntsagerne, inkl. tomaterne, op i en skål.
 5. Steg nu kyllingen over høj varme i lidt olie. Drys karry over og vend kyllingestykkerne i karryen. Krydr med salt og peber. Tilsæt grøntsagerne igen og vend det godt sammen. Smag til med fløde og lad det simre med kødet og grøntsagerne.
 6. Serveres med ris.
NOTER
Diæt: Glutenfri

13 kommentarer

  1. Hej Johanna
   Jeg har ikke prøvet at fryse gryderetten, men jeg kan ikke se hvorfor man ikke skulle kunne fryse den, da der ikke er nogle ingredienser i der ikke er fryseegnede :-)

 1. Hejsa. Super opskrift :). Jeg har lige et spørgsmål; når du steger kyllingen, gemmer du så marinaden, og putter det i sammen med fløden, steger du kyllingen i det, eller Blir det slet ikke brugt? :)

  1. Hej Nicolai
   Man kan gøre begge dele, altefter hvor vandet en sauce du ønsker. Jeg plejer at hælde lidt af marinaden ved sammen grøntsagerne efter kyllingen er stegt, men ikke det hele, da det så bliver en meget vandet sauce.

 2. Når der står serveres med ris ?? kan man købe ris lavet på speltmel når jeg nu skal undgå hvedemel ?

 3. Afprøvet og guffelade-mad! Endte med at rive ingefær groft og kom vist lidt rigeligt chili i… Men det var så godt, selvom jeg ikke kunne se det i ånden! Mer, mer, mer

  1. Hej Gitte,
   Jeg plejer at lade skiverne stege med, så det giver ekstra smag. Jeg fisker dem dog op inden servering da det kan være lidt voldsomt at tygge på så stort et stykke ingefær :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften: