Alle, Kage og tærte, Søde sager

Jordbær krummekage

Så er sommeren lige så stille ved at være forbi og studiestart og arbejde lurer lige rundt om hjørnet. Jeg holder krampagtigt fast i de sidste solstråler og betaler gerne en mindre formue for jordbær og andet sommergodt.

Forleden blev disse jordbær forvandlet til en fantastisk jordbær krummekage. Krummekage – hvad er det? Jamen det er simpelthen en kage med den lækreste (og jeg mener lækreste) smuldrede topping der tager kagen op i helt nye højder. Så leder du efter et alternativ til den klassiske jordbærkage med creme og mazarin er denne et must. Den bedste reklame for denne kage må være, at min kæreste proklamerede at det er den bedste kage, han nogensinde har smagt! Velbekomme!

Jordbær kage med flødeskum

Kagen består af tre lag: en luftig vanillebund, jorbær og til sidst den lækre krummetopping. Man kan også bruge hindbær i stedet for – jeg har lavet denne kage mange gange og det er lidt forskelligt, hvad jeg bruger, da begge dele smager vildt godt.

De forskellige lag laves hver for sig. Bunden er tyktflydende, så brug en dejskraber til at fordele dejen jævnt ud i en rund springform. Fordel derefter jordbær eller hindbær og krummetoppingen ovenpå.

KagedejHindbærkageKrummekageJordbærkage opskrift

Resultatet bliver denne flotte jordbærkage.

Hindbær krummekage opskrift

4 fra 1 stemme
Udskriv

Jordbærkage med flødeskum opskrift

Mængde: 22 cm kage

Ingredienser

Vanillebund:

  • 2 1/4 dl mel
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 85 g blødt smør
  • 3/4 dl græsk yoghurt 2%
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk vanillepulver

Jordbærfyld:

  • 1 bakke jordbær (400-500 g)
  • spsk sukker
  • 1 spsk maizena

Krumme topping:

  • 4 dl mel
  • 1 3/4 dl farinsukker
  • 1 3/4 dl sukker
  • ½ tsk stødt kanel
  • 110 g smeltet smør

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 190 grader. Smør en 22 cm rund springform og for den evt. med bagepapir. Rør mel, sukker, bagepulver og blødt smør sammen i en skål med elpisker til du får en smuldret dej.
  2. Kombinér græsk yoghurt, æg, æggeblomme og vanillepulver i en anden skål. Tilsæt den våde blanding i den smuldrede dej lidt efter lidt og rør med elpiskeren til du får en glat, tyk dej.
  3. Fordel dejen i springformen i et jævnt lag med en dejskraber.
  4. Skyl og rens jordbærene og skær stilken af. Skær jordbærrene i skiver og drys med sukker og maizena. Fordel jordbærskiverne i springformen oven på vanillebunden.
  5. Mos alle ingredienserne sammen med en gaffel til du får en krummelignende dej. Fordel krummedejen oven på jordbærfyldet. Bag kagen i ovnen i 40-50 minutter til en strikkepind stukket i vanillebunden ikke viser tegn på ubagt dej.

Opskriftsnoter

Tilpasset fra: Butter Baking

 

Share on Facebook16Pin on Pinterest101Tweet about this on TwitterEmail to someone

Om bloggen

Mette & Trine

Vi er to søstre fra København der på denne blog deler vores oplevelser med mad, kager og desserter. Mette er biolog med en særlig passion for kagedekoration. Trine er digital konsulent og elsker mere end alt andet at servere lækker mad og desserter for dem hun holder af. Læs mere

FÅ SENESTE OPSKRIFTER DIREKTE I DIN INBOX