Jordbær krummekage

Så er sommeren lige så stille ved at være forbi og studiestart og arbejde lurer lige rundt om hjørnet. Jeg holder krampagtigt fast i de sidste solstråler og betaler gerne en mindre formue for jordbær og andet sommergodt.

Forleden blev disse jordbær forvandlet til en fantastisk jordbær krummekage. Krummekage – hvad er det? Jamen det er simpelthen en kage med den lækreste (og jeg mener lækreste) smuldrede topping der tager kagen op i helt nye højder. Så leder du efter et alternativ til den klassiske jordbærkage med creme og mazarin er denne et must. Den bedste reklame for denne kage må være, at min kæreste proklamerede at det er den bedste kage, han nogensinde har smagt! Velbekomme!

Jordbærkage med flødeskum fra Bageglad.dk

Kagen består af tre lag: en luftig vanillebund, jorbær og til sidst den lækre krummetopping. Kagen bør desuden serveres med en klat flødeskum, creme fraiche eller is.

De forskellige lag laves hver for sig. Bunden er tyktflydende, så brug en dejskraber til at fordele dejen jævnt ud i en rund springform. Fordel derefter jordbær og krummetoppingen ovenpå.

Vanille kagebundSamlet kage

Resultatet bliver denne flotte jordbærkage.

Jordbærkage

4.0 from 1 reviews

Jordbær krummekage
Tilpasset fra: 
Mængde: 22 cm kage
 

INGREDIENSER
Vanillebund:
  • 2¼ dl mel
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 85 g blødt smør
  • ¾ dl græsk yoghurt 2%
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk vanillepulver
Jordbærfyld:
  • 1 bakke jordbær (400-500 g)
  • 1½ spsk sukker
  • 1 spsk maizena
Krumme topping:
  • 4 dl mel
  • 1¾ dl farinsukker
  • 1¾ dl sukker
  • ½ tsk stødt kanel
  • 110 g smeltet smør

FREMGANGSMÅDE
  1. Tænd ovnen på 190 grader. Smør en 22 cm rund springform og for den evt. med bagepapir. Rør mel, sukker, bagepulver og blødt smør sammen i en skål med elpisker til du får en smuldret dej.
  2. Kombinér græsk yoghurt, æg, æggeblomme og vanillepulver i en anden skål. Tilsæt den våde blanding i den smuldrede dej lidt efter lidt og rør med elpiskeren til du får en glat, tyk dej.
  3. Fordel dejen i springformen i et jævnt lag med en dejskraber.
  4. Skyl og rens jordbærene og skær stilken af. Skær jordbærrene i skiver og drys med sukker og maizena. Fordel jordbærskiverne i springformen oven på vanillebunden.
  5. Mos alle ingredienserne sammen med en gaffel til du får en krummelignende dej. Fordel krummedejen oven på jordbærfyldet. Bag kagen i ovnen i 40-50 minutter til en strikkepind stukket i vanillebunden ikke viser tegn på ubagt dej.

 

Skriv kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bedøm denne opskrift:  

6 kommentarer

  1. Liza13. september 2013 kl. 11:37

    Nøj, hvor ser det lækkert ud! Den skal helt klart prøves :)

  2. Jeanne16. juli 2013 kl. 07:49

    Så bliver den helt sikkert lavet på dagen :) Tak for svar og god sommer!

  3. Jeanne14. juli 2013 kl. 17:27

    Hejsa…
    Den ser bare lækker ud og vil gerne forsøge mig med den på torsdag, men kan man evt. bage den dagen før eller er det bedst at bage den på dagen?

    Mvh. Jeanne

    • Trine14. juli 2013 kl. 22:41

      Hej Jeanne,
      Jeg kan personligt bedst lide, når kagen er lun. Krummetoppingen kan blive en anelse blødere dagen efter, men den kan absolut spises, dog vil jeg mene, at den er bedst på dagen. God fornøjelse!

  4. opholdsrum25. august 2012 kl. 14:58

    uha, det bliver jeg nødt til at få afprøvet! Jeg plejer bare at lave crumblecake uden bund, men den her vaniljekage ser uimodståelig ud! :-) 

    • Trine30. august 2012 kl. 15:37

      ja det er ligesom den bedste kombination af det hele med krummetoppingen, frugtfyldet og bunden. plus saften fra bærrene trænger lidt ned i bunden, så den bliver ekstra god ;-)