Kylling i kokos

Kylling i kokos er en af mine favorit hverdagsretter fordi det er hurtig at lave, man kan bruge de fleste grøntsager og det smager rigtig lækkert. Samtidig er retten proppet med grøntsager og lægger en god bund til når jeg skal træne efter aftensmaden.

Generelt er wokretter meget populære herhjemme da de er sunde og hurtige at lave. Kokosmælken i denne ret gør retten ekstra god og giver en lidt tykkere sauce til risene. Det er også en af de her gode tøm-køleskabet-retter da man kan variere grøntsagerne efter hvad man har på køl og på frys.

Kylling i kokos - Opskrift fra Bageglad.dk

Grøntsager

Jeg laver som regel denne ret med champignons, squash og pastinak. Andre gode grøntsager som passer godt til retten er gulerødder, sukkerærter og haricot verts. Uanset hvilke grøntsager man bruger skal de skæres ud i tynde strimler eller små stykker. Det samme gælder kyllingen.

Kyllingen steges først, derefter champignons, derefter resten af grøntsagerne. Ingredienserne til saucen tilsættes og retten får lov til at simre, til grøntsagerne får den ønskede konsistens. Til sidst drysses retten med sesamfrø.

Kylling i kokos - Opskrift fra Bageglad.dk

5.0 from 1 reviews
Kylling i kokos
 
Mængde: 2 personer
INGREDIENSER
  • 2 kyllingbryster
  • Olivenolie til stegning
  • 1 spiseske honning
  • 3 spiseske soja
  • 1½ dl kokosmælk
  • 5-6 store champignons
  • ½ squash
  • 1 pastinak
  • Salt og peber
  • 1 spiseske sesamfrø (valgfrit)
FREMGANGSMÅDE
  1. Skær grøntsagerne ud i små stykker eller strimler. Skær kyllingen ud i små stykker. Opvarm olivenolie i en dyb pande eller wok og steg kyllingen. Tilsæt champignons og steg, til de er gyldne. Tilsæt de resterende grøntsager.
  2. Kom honning og soja ved og rør godt rundt. Hæld kokosmælken ved og smag til med salt og peber. Lad retten småkoge til grøntsagerne når den ønskede konsistens.
  3. Server med ris.
Pin It

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Bageglads nyhedsbrev og få opskrifter sendt direkte til din mail.

Kommentarer

  1. Morten Brudholm skriver:

    Den er virkelig god!

  2. Linda skriver:

    Honning er altså også en streng no go på low FODMAP diæten! Måske I skulle researche lidt mere inden I lægger opskrifter ud?

    • Trine skriver:

      Hej Linda,
      Denne blog følger den version af FODMAP som Herlev Hospital brugte sidste år. Du kan læse om diæten her: http://www.bageglad.dk/fodmap-diaet/
      Der findes mange forskellige versioner af diæten. I den version jeg fulgte måtte man godt spise honning.

  3. Jonna skriver:

    Hej
    Tænkte på om der er nogle der har et alternativ til kokosmælk ? Det er nemlig på undgå listen .. kan man bruge lidt laktose fri fløde ?

    • Trine skriver:

      Hej Jonna,
      Hvis du taler om FODMAP diæten er det vist en fejl, at kokosmælk står på undgå listen. Jeg retter det ved lejlighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Bedøm denne opskrift: