Vanille cream cheese glasur

15. juni 2012 af Trine

Kan du li’ vanille? Kan du li’ cupcakes? Kan du li’ kage? Så er du nødt til at prøve denne vanille cream cheese glasur! Det er helt enkelt verdens bedste glasur og tager ingen tid at lave.

Samtidig har denne flødeost glasur den perfekte konsistens til at sprøjte på cupcakes og er mindre sød og sukker-agtig end klassisk glasur (vand og flormelis) eller buttercream (smør, vanille, flormelis).

Vanille cream cheese glasur fra Bageglad

Hemmeligheden bag den luftige flødeost glasur er cream cheese, for eksempel Philadelphia. Det lyder meget ostet, tænker du nok, men man kan absolut ikke smage andet end den vanillesmag, der røres i.

Med flormelis og mælk opnår man den ønskede konsistens. Hvis du skal sprøjte cream cheese glasuren på cupcakes bør den være en anelse stiv, så glasuren holder mønsteret. Kagerne skal stilles i køleskabet så snart glasuren er sprøjtet på, så den holder formen.

Vanille cream cheese glasur fra Bageglad
4 fra 1 stemme
Udskriv

Vanille cream cheese glasur opskrift

Ingredienser

  • 110 g smør
  • 230 g cream cheese (f.eks. Philadelphia)
  • 1 tsk vanilleessens
  • dl flormelis
  • 1-4 spsk mælk eller piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Tag smørret ud af køleskabet 10 minutter før du laver glasuren.
  2. Rør smørret og cream cheese sammen i en skål. Rør derefter vanilleessens i. Tilsæt flormelis lidt efter lidt og rør godt rundt - det kan betale sig at røre glasuren på en køkkenmaskine på mellemhøj hastighed for en mere luftig glasur.
  3. Tilsæt mælk eller fløde indtil glasuren opnår den ønskede konsistens.
Share on Facebook1Pin on Pinterest10Tweet about this on TwitterEmail to someone

Om bloggen

Mette & Trine

Vi er to søstre fra København der på denne blog deler vores oplevelser med mad, kager og desserter. Mette er biolog med en særlig passion for kagedekoration. Trine er digital konsulent og elsker mere end alt andet at servere lækker mad og desserter for dem hun holder af. Læs mere

FÅ SENESTE OPSKRIFTER DIREKTE I DIN INBOX