Sådan bages mini cupcakes

De mest nuttede kager i hele verden må være mini cupcakes, der findes i et hav af varianter med en masse forskellig glasur. Udover at se utroligt festlige ud er mini cupcakes også den perfekte lille mundfuld kage som de fleste føler, de kan spise med god samvittighed – og når de er så små, må man altså godt spise to!

Her er lidt tips og tricks til at bage mini cupcakes og mini muffins.

Sådan bages mini cupcakes - Guide fra Bageglad.dk

Hvilken type opskrift bruges til mini cupcakes?

Der findes ikke så mange opskrifter der specifikt er til mini cupcakes, men man kan nemt lave de fleste cupcake opskrifter som mini versioner.

De eneste typer opskrifter der er svære at minimere er dem, hvor cupcakesene skal fyldes efter bagning – der kan næsten intet fyld være i en mini cupcake og de falder ofte fra hinanden hvis man prøver at fylde dem.

Hvilke redskaber skal bruges til mini cupcakes?

Mini cupcakes bageplade og formeTil at bage mini cupcakes skal du bruge en mini cupcakes bageplade samt mini cupcakes forme.

Mini cupcakes forme kan ikke så tit købes i supermarkeder, men kan købes hos specialkøbmænd og kagebutikker, for eksempel Specialkøbmanden, eller hos forskellige kagebutikker på internettet.

Mini cupcakes bageplader fås i de fleste isenkrambutikker eller hos kagebutikker.

Hvor mange mini cupcakes kommer ud af en almindelig cupcakes opskrift?

Mini cupcake forme kan indeholde cirka en tredjedel af, hvad almindelige cupcakes forme kan. Det vil sige, at en opskrift på 16 almindelige cupcakes giver cirka 48 mini cupcakes – dog mere realistisk omkring 40 stk.

Hvordan doseres mini cupcakes?

IsskeDen nemmeste måde at fordele dej i mini cupcake forme på er, at bruge en isske. Mængden af dej, der skal i en mini cupcake, passer nemlig perfekt på den mængde dej, der kan være i de fleste isskeer.

 

Hvor længe skal mini cupcakes bages?

De fleste almindelige cupcakes skal bages i 15-20 minutter. Mini cupcakes skal derimod kun have 10-14 minutter, før de er færdige. Da det varierer fra opskrift til opskrift bør du prikke i en cupcake med en strikkepind – hvis der intet dej sidder på strikkepinden bagefter, er kagerne færdige.

11 Responses to Sådan bages mini cupcakes

  1. Anne26. marts 2014 kl. 12:06

    Hej
    Omkring fedststoffer, kan man så bruge flydende becel, eller vil det give en bismag?
    Jeg synes mange olier let giver bismag, men det er selvfølgelig lettere end at skulle smelte smør.

    Jeg vil bare helst ingen bismag have.
    Mvh Anne

    • Trine26. marts 2014 kl. 12:30

      Hej Anne
      Et olieprodukt vil give en anden konsistens end smør, så det kommer an på hvad du bager. Man kan generelt godt erstatte smør med olie i cupcakes, men jeg kan ikke sige noget om, hvilken bismag Becel giver, da jeg altid selv vil foretrække at bruge et naturligt produkt.
      Du kan dog sagtens smelte smør i mikroovnen, hvis du synes det er lettere end i en gryde.

  2. Winnie18. juli 2013 kl. 08:28

    Hej. Måske det bare er min ovn så? Jeg bager enten i silikone eller i papirform der står i silikone formen. Det er toppen af mine muffins der vokser skævt op.Må bare lære at leve med det så;-) TAK for svar alligevel!

  3. Sarah15. juli 2013 kl. 12:29

    hej. jeg vil spørge om jeg må bed om opskiften, på de cupcakes der er på billedet, skal nemlig snart bage mini cupcakes, men kan ikke finde en opskift…

    hilsen Sarah

  4. Winnie Møller13. juli 2013 kl. 22:32

    Hejsa! Faldt over denne side ved et tilfælde, da jeg ledte efter gode råd til bagning af muffins.. jeg bager rigtig meget, men oplever stort set altid at mine muffins bliver skæve i formene… nærmest som om de “buler” ud til den ene side… Mangler lidt fif til hvordan jeg undgår det, da jeg jo gerne ville have pæne symmetriske muffins.. specielt når det er de små jeg bager..! Har du nogen erfaring med det?

    • Mette15. juli 2013 kl. 14:11

      Hej Winnie! Jeg har ikke oplevet at mine muffins bliver skæve, så kender ikke rigtig til problemet. Bager du dem i en fast form, som den jeg bruger her, eller sætter du papirformene på en bageplade? Kunne forestille mig, at de blev skæve, hvis du ikke kommer papirformene ned i en fast form når de bages. Ellers ved jeg desværre ikke, hvad problemet kan være. Håber du får det løst!

    • Sofie27. september 2013 kl. 04:10

      Bager du med varmluft, så kan det evt. være derfor.

  5. Cecilie9. juni 2013 kl. 21:42

    Hej.

    Ville bare vide hvad din bageplade til dine muffins hedder og hvor den kan købes? synes der er rigtig meget forskel på de forskellige bageplader, hullets størrelse osv. Den du bruger ser perfekt ud.

    Hilsen Cecilie

  6. Tina27. april 2012 kl. 20:53

    Dejligt med lidt inspiration :-)

    Spørgsmål: jeg er først lige begyndt at bage cupcakes…jeg har dog ofte problemer med, at den færdige kage hænger fadt i papiret. Er det menignen at de først skal i papirsformen efter bagning i form ?

    • Mette28. april 2012 kl. 12:21

      Hej Tina!
      Nogle gange kan dejen hænge fast i papirformene hvis der er for lidt fedstof i. Prøv at pensl formene med lidt smeltet smør eller olie, og se om det ikke hjælper.
      Jeg synes, at det er meget forskelligt alt efter hvilken opskrift man bruger, om dejen hænger fast eller ej. Jeg har tit oplevet, at hvis jeg bruger en opskrift som ikke decideret er lavet til cupcakes (f.eks. en kage-opskrift som jeg bare deler i cupcake forme) så hænger dejen oftere fast, end hvis jeg bruger en opskrift specifikt udviklet til cupcakes.
      Håber det er svar på dit spørgsmål, ellers må du skrive igen!

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>